sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Lokakuinen sunnuntai.

Kahden kätkön päivä oli tämä lokakuinen sunnuntai. Molemmat löyty todella helposti. Toisessa niistä ei ollut kynää kätkössä, mutta silti ihan hyvä päivä. Korsmanin talossa oli ihanat Lumoava villa- käsityöpäivät. Käytiin Miehen kanssa siellä kääntymässä. Saihan sieltä kivoja ideoita, vaikka mitään en ostanutkaan.

Tänä lokakuisena sunnuntaina on hyvä palata miellyttävään Porin Päivän viettämiseen. Tai itseasiassa Porin Päivän iltaan, koska päivä ei ollut oikein odotusten mukainen. Ohrakryynivelli ja Ojalan lihapiirakat loppuivat kesken. Oli pakko syödä Grilli-Porin minihampparit. Äh. Mutta ilta oli sittenkin huippupaljon parempi. 

Nyt joitain kuvia ja kuvauksia illan tunnelmista.  

Se oli siis eräs syyskuun lopun ilta, kun kokoonnuimme juhlimaan kaikenlaisia asioita. Juhlimme syksyä, yhden parin kihloja, yhden parin viisivuotishääpäivää, tikkien poistamista, ihan vaan syksyä ja iloa siitä, että saamme viettää iltaa yhdessä ruoan parissa. Juhlijajoukko koostui Miehestä, Isästä, Äidistä, Siskosta, Siskonmiehestä, Veljestä, Tädistä/Veljen Kummitädistä/Isän siskosta ja Tädinmiehestä. Tärkeitä kaikki :)  


Alkumaljana nautimme itsetehtyä omenamehua ja siinä seassa jäisiä tyrnimarjoja. (Kyllä, kuvassa ei niitä marjoja näy, tämä vaan oli paras kuva drinkeistä.) 


Kaikenlaisten jännittävien vaiheiden ja saunomisen jälkeen pääsi hengähtämään ja syömään ruokaa. (Jännitystä elämään toi se, että blogin kirjoittanut ei oikein osaa aikatauluja ja ruoanlaittoa yhdeksälle hengelle. Siinä meni ruoat uuniin ja uunista ulos ja myöhemmin taas uuniin ja jälkilämpöä hyödynnettiin ilolla. Vinkki: Jos kutsut vieraat saapumaan klo 18, pääruoan uunissa ei tarvitse silloin vielä olla valmista. Varsinkin jos illan alkuun kuuluu maljat ja alkuruoka. Mutta hyvää niistä silti tuli!) Alkuruokana oli siis tomaatti-mozzarella-salaattia. Tomaattia, mozzarellaa, basilikaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Tämän kanssa myös Ullan Pakarin aivan tuoretta Aurinkopatua. Namnam! 


Pääruokana uunijuureksia (perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia, palsternakkaa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, oreganoa, rosmariinia, basilikaa, hunajaa ja siirappia, ohjeen oon löytänyt Hesarin sivuilta), possua luumujen ja omenien kera (possu marinoitiin mausteseoksella, ohje Yhteishyvän sivuilta löytyy varmaankin) sekä pippuriaiolia (majoneesia, valkosipulia, suolaa, pippuria, sitruunamehua, sovellettu Strömsön ohjeesta). Pippuriaiolia sais oikeesti tehdä ihan saavillisen. Ja tällä kertaa valkosipulia olis saanut olla ihan todella runsaasti. Juu, hyvää se oli silti!!



Jälkkäriksi yllätin kahvipannacottalla. Tääkin ohje on Yhteishyvästä. Pannacottaa tein ekaa kertaa elämässäni ja ihmettelin kun melkein kaikissa ohjeissa on kerman ja sokerin lisäksi myös maustamatonta jugua. Hyvää siitä kuitenkin tuli. En laittanut turkkilaista, mutta sellaista kunnon täyteläistä A-jugua kuitenkin. Ruoka oli maittavaa ja ilta kului hyvin parhaassa seurassa. Elämä on Ihanaa!!



Tämä kuva onkin parin kuukauden takaa jo. Ristiäisistä on jo kaksi kuukautta, ja Kummityttö on nyt jo parin päivän päästä 4 kuukautta vanha. Olispas kiva nähdä pientä tylleröistä. Täytyykin soittaa Kummitytön äidille ja miettiä syksylle vielä joku retki heille päin. Nuo kuvassa näkyvät tossut neuloin itse.




Tässä vielä alkusyksyn maininkeja Lattomereltä. Isä innostui ajamaan nurmikkoa. En saanut kovin hyvää kuvaa, mutta kuitenkin, syrämen muotoon oli nurmikko leikattu keskeltä pihaa. Ihanaa! 

Nyt alkaa Samaa sukua ja ajattelin keskittyä siihen.. Jos vielä tänään jaksan niin taidan tehdä juustosarvia iltapalaksi. Viikko aikaa syyslomaan ja leireihin. Toivotaan hyviä ilmoja ja kivoja hetkiä tyttöleirillä ja muutenkin kotona arjessa! 

Nauttikaa olostanne!!



 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti